Softmod Depot
March 04, 2024, 11:02:42 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Login with username, password and session length
News: 10.23.09 - The website is fully operational again. Thank you for the patience as we put everything back together. Check out the forums for more information if you are curious.
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5
  Print  
Author Topic: How To FTP to your Xbox  (Read 103146 times)
jebus989
Guest
« Reply #30 on: November 04, 2005, 10:15:00 AM »

oh yeah, with my new found 'expertise' i realised that setting up ICS can be confusing and is un neccesary (for FTPing to the xbox). Just plug the xbox to the pc and adjust your TCP ports IP to match your dashboard settings for PCs IP...

Im currently using my xbox as a portable memory for transfering shiznit onto my brand spanking new (but not yet online) pc... kinda makes me wish the Ethernet port was at the front of the damn thang... psh bah flah etc.
Logged
thelmuffinman32
Guest
« Reply #31 on: November 30, 2005, 12:58:17 PM »

ok guys bear with me here becasue i'm the biggest noob on this site and i have not a clue as to what i'm doing. but i hooked my xbox up to my router and all that and downloaded smartftp and started the program up. I click connect and it askes me to put in my login information, what is this? what do i put here? i tried username:xbox password:xbox and it sais this:  Unable to resolve host name.
    Active Help: http://www.smartftp.com/support/kb/index.php/81
    Cannot login waiting to retry (30s)...
i'm not too sure wtf that means but i'm guessing it's trying to connect to a website instead of my xbox?? how do i fix this? like i said i am the biggest noob at this and have not a clue what i'm doing. bear with me!
Logged
thelmuffinman32
Guest
« Reply #32 on: November 30, 2005, 01:26:22 PM »

ok now i realize that you are supposed to put the xboxs ip address in the top menu bar of smart ftp, where do i find my xboxs ip? i went looking for it in my xbox settings and found an ip so i entered into smart ftp and put as my user name:xbox and my password:xbox and here's what came up:
SmartFTP v1.5.990.26
    Resolving host name "192.168.1.103"
    Connecting to 192.168.1.103 Port: 21
    Connected to 192.168.1.103.
    An established connection was aborted by the software in your host machine.
    Server closed connection
    Cannot login waiting to retry (30s)...
    Continue to login attempt 2...
    Resolving host name "192.168.1.103"
    Connecting to 192.168.1.103 Port: 21
    Connected to 192.168.1.103.
    An established connection was aborted by the software in your host machine.
    Server closed connection
please help me!!!!!!
Logged
jebus989
Guest
« Reply #33 on: November 30, 2005, 02:16:54 PM »

well it seems to me like you have conflicting software issues.
try disabling your auto protect / firewall / whatever

if you still have problems type this into IE: ftp://xbox:xbox@192.168.1.103:21 
if you can acces it this way, change port/passive values on smartFTP or alternatively, try another FTP prgram (i personally reccoment cuteFTP)

hope this helps
let me know
Logged
SMD
Administrator
Administrator
Jr. Modder
******
Posts: 153


:\/: Proud Sweat Shop Owner :\/:


View Profile
« Reply #34 on: November 30, 2005, 02:17:49 PM »

Hey man,

Get look@lan you can find it here. : http://www.snapfiles.com/dlnow/rdir.dll?id=106049 - it's simple im sure you can get it.. just install and run. It'll list every item on your network. And it will also tell you which one is your xbox.. it'll read (not windows).

Once you determine which ip your xbox is using puch that in smart ftp. Then username xbox password xbox. If that still doesn't work change the settings on your xbox to dhcp.. you can change  this in evox settings. Then reboot, restart look@lan and find the ip.. then try that. It will most likely work. Let us know.
Logged

Kyla666 (zzk2001)
Administrator
Super Modder
******
Posts: 2367

Kicking ass


View Profile
« Reply #35 on: December 06, 2005, 09:03:50 AM »

Damn that was a long Read   =)  BooYea!!!!! lol
Logged
NOS---
Newbie
*
Posts: 47



View Profile WWW
« Reply #36 on: February 15, 2006, 11:48:00 PM »

SOON TO COME

I hope to Re-Do the tut, and update it. I know I can do better now.

also, I AM BACK!!!!!
Logged

I will answer you questions to my best ability!
perfict_sniper
Guest
« Reply #37 on: February 24, 2006, 06:03:22 AM »

hey

i can't get it to connect it keeps syaing SmartFTP v2.0.995.3
[22:02:24] Resolving host name "192.168.1.2"
[22:02:25] Connecting to 192.168.1.2 Port: 21
[22:02:26] No connection could be made because the target machine actively refused it.
[22:02:26] Cannot login waiting to retry (30s)...
[22:02:26] Client closed the connection.
[22:02:26] Active Help: http://www.smartftp.com/support/kb/index.php/58
[22:02:56] Continue to login attempt 2...
[22:02:56] Resolving host name "192.168.1.2"
[22:02:56] Connecting to 192.168.1.2 Port: 21
[22:02:57] No connection could be made because the target machine actively refused it.
[22:02:57] Client closed the connection.
[22:02:57] Active Help: http://www.smartftp.com/support/kb/index.php/58
[22:02:57] Cannot login waiting to retry (30s)...
 i have tryed closing the firer all but nothing
Logged
seinb
Guest
« Reply #38 on: April 24, 2006, 04:22:17 PM »

iv tried every thin to get this to work and no luck

[16:20:54] SmartFTP v2.0.996.12
[16:20:54] Resolving host name "192.168.1.1"
[16:20:54] Connecting to 192.168.1.1 Port: 21
[16:21:15] A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.
[16:21:15] Cannot login waiting to retry (30s)...
[16:21:15] Client closed the connection.
[16:21:15] Active Help: http://www.smartftp.com/support/kb/index.php/58
[16:21:45] Continue to login attempt 2...
[16:21:45] Resolving host name "192.168.1.1"
[16:21:45] Connecting to 192.168.1.1 Port: 21


help im trying to put new hard drive in
Logged
Boost
Softmod Elite
Administrator
Sr. Modder
******
Posts: 751


yeah, we can do that


View Profile WWW
« Reply #39 on: April 24, 2006, 07:59:34 PM »

192.168.1.1 is your router IP

open your network connection
and goto details and look up your

IP: 192.168.1.100
SUBNETMASK: 255.255.255.0
DEFUALT GATEWAY: 192.168.1.1
DNS SERVER: 192.168.1.13

then set your xbox to DHCP and read what the IP address off your TV screen when the xbox is turned on
if you IP is 192.168.1.100
and you xbox is the only other thing on the network, the xbox IP will be
192.168.1.101
user = xbox
pass= xbox
port 21

good luck
BOOST
Logged


Sig Built by BOOST

lordsephiroth
Guest
« Reply #40 on: June 23, 2006, 05:51:53 PM »

hey I have a problem with this stuff. The password doesn't seem to work. Everytime I put in the username and password it says the username is not correct. I have the EvolutionX V+3921 and the game loads automatically everytime I insert it. Also I don't know how to access the evox.ini file everyone talks about sorry for being such a noob but I get frustrated with this stuff...and another thing which type of disc do you recomend for backing up games? the DVD-R or DVD+R because with the DVD+R I haven't been able to make any game to run properly but fighting games
Logged
a deaf guy
Guest
« Reply #41 on: July 20, 2006, 04:27:43 PM »

does it matter if you have wireless conection
Logged
NOOB AT MODDIN
Guest
« Reply #42 on: July 20, 2006, 05:38:37 PM »

LIke i said b4 dude idk
(sychomaniac speackin)

if you have wireless from my sources it should work and i just tried it and it did work

U NEED MIRC   

when the overloard or moderator reads this he'll tell you where it is

so good luck

 Huh+++++ im havein trouble also +++++ Huh

oh and can i have my party back   LOL Grin Grin Wink Smiley Cheesy Grin Wink Smiley Cheesy Grin Cheesy Wink Cheesy Grin Smiley Wink Smiley Cheesy Grin Wink Smiley Wink Grin Cheesy
Logged
NOOB AT MODDIN
Guest
« Reply #43 on: July 20, 2006, 05:54:52 PM »

when i ftp mine its


198.168.1.214
Logged
kincaidkmf
Guest
« Reply #44 on: August 26, 2006, 03:02:06 PM »

One thing worth mentioning that other might come up against -- I couldn't enable ICS, getting an error saying the ip address needed was already used (paraphrased). I had to go to my router and reset it's ip address from 192.168.0.1 to 192.168.1.1 to get this to work. After that, ICS worked fine.

Awesome tutorial, I can FTP my ass off!
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC