Softmod Depot
September 16, 2019, 06:49:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Login with username, password and session length
News: 10.23.09 - The website is fully operational again. Thank you for the patience as we put everything back together. Check out the forums for more information if you are curious.
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Getting my xbox to go HD?  (Read 6947 times)
InsaneTrout
Talented Modder
***
Posts: 317



View Profile WWW
« on: December 29, 2007, 07:08:44 AM »

How would I get my regular xbox to go HD? Because when I look in the dashboard settings it shows that its HD capable but I can select the HD settings to turn them on how would i make it so I can play my games in HD and stuff?
Logged



Art2Fly
Talented Modder
***
Posts: 398


View Profile
« Reply #1 on: December 29, 2007, 06:40:59 PM »

erm what kind of hd do you want... i have a sony plasma tv and i bought a new special HD cable for my xbox and now certian games and movies play at 1080p resolution so theres that, but another type will be hacking into the chip that makes video out and manually wire these yourself
Logged


" I'm gonna rip your throat and s**t down your neck!" -- Duke Nukem
All in all, it was a good day. Especially considering I didn't even have to use my AK.
InsaneTrout
Talented Modder
***
Posts: 317



View Profile WWW
« Reply #2 on: December 29, 2007, 07:59:14 PM »

yeah like 1080p,what kind of wiring like alot of wiring thats hard?and would I be able to switch it to normal video in the dash board
« Last Edit: December 29, 2007, 11:58:59 PM by InsaneTrout » Logged



n33no
Guest
« Reply #3 on: December 31, 2007, 09:30:17 AM »

u got to get some HD cables and TV for that to work
Logged
InsaneTrout
Talented Modder
***
Posts: 317



View Profile WWW
« Reply #4 on: December 31, 2007, 12:50:39 PM »

hey n33no you do know were talking about the first xbox right and not the 360,theres more to making something that doesnt go HD to go HD than just getting the HD cables and a HD T.V.
Logged



GamezR2EZ
Guest
« Reply #5 on: December 31, 2007, 01:49:16 PM »

yes like alot of peeps we dont read, I dont read Wink
Logged
Snafupossum
Administrator
Sr. Modder
******
Posts: 837



View Profile WWW
« Reply #6 on: December 31, 2007, 02:58:06 PM »

the normal xbox cant natively go hd, hd wont look any better then normal due to the fact that it just does like a upscale in certain games. if i rember right, all it can get up to is 720p as well. you cant play hd videos either with the xbox i know that for a fact becasue it just somply isnt powerful enough to render the videos. i think the component cables that they made for the xbox should allow you to do it, either that or the vga cable.

edit: after a quick search i found this http://support.microsoft.com/kb/817146
« Last Edit: December 31, 2007, 03:01:32 PM by Snafupossum » Logged

InsaneTrout
Talented Modder
***
Posts: 317



View Profile WWW
« Reply #7 on: January 30, 2008, 05:05:15 PM »

sweet i'll look more into that thanks Smiley
Logged



zzk2001
Administrator
Super Modder
******
Posts: 2367

Kicking ass


View Profile
« Reply #8 on: January 30, 2008, 09:15:52 PM »

my Xbox An't HD BUT when i connect it to a HD tv and setup the Widscreen in XBMC it Looks Fucking Sweet =) and Full sreen and the Movie rips i play look Sweet not blocky at all And Games Look even Better =)
Logged

Can You Stop Being Stupid For Five Minutes?

InsaneTrout
Talented Modder
***
Posts: 317



View Profile WWW
« Reply #9 on: January 31, 2008, 10:36:11 AM »

he he he guess imma have  to hook my xbox up to the hd tv downstairs  Wink i gootta do it fast though cause it my grandparents tv and they dont like game systems hooked up to that tv because they think its gonna burn an image on the screen lol.
Logged



RooFerrigno
Jr. Modder
**
Posts: 81

bababooey bababooey bababooey


View Profile
« Reply #10 on: March 27, 2008, 04:36:43 PM »

now thats funny! i remeber that when the old projectors used to have trouble when you played super mario brothers on the for to long ahahha

ahahah so i read most of this topic....and i own a nice samsung HDTV 1080i.....and the 360 looks
a m a z i n gon it.....is the result that all you need is a caponite cable and there you go.....cause ill run out my place right now to get it  Shocked Shocked
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC